Heipparallaa!
Keväisin käytän nokkosia
ja tähän aikaan pinaattia.
Harvemmin valmistan niistä keittoa,
mutta sen sijaan muhennosta useinkin.
Pinaatit ryöppään pari minuuttia,
kaadan keitinveden pois ja huuhtelen sitten kylmällä vedellä.
Kuullotan rasvassa (teflonkasarissa) sipulin paloja,
lisään vähän vahvaa kasvislientä ja reilusti ruokakermaa..
sitten joukkoon hienonnetut pinaatit
ja vielä pussillinen pakasteherneitä.
Kuumennan muhennoksen ja annan vielä hautua...
Muhennokseni käy mainiosti paksusta kastikkeesta
ja niinpä sitä syödäänkin keitettyjen (tai paistettujenkin) perunoiden kanssa.
Lisänä voi tarjota mehevää (mielellään ylikypsää) kinkkuleikettä..
Lisänä voi tarjota mehevää (mielellään ylikypsää) kinkkuleikettä..
♥
Mukavaa päivää!
♥ terveisin Riitta Sinikka ♥
♥
13 kommenttia:
Vihreä on uusiutumisen väri. Aivan ihana väri :)
Oi, tuo tuntuu herkulliselta, olen 99% kasvissyöjä ja kaikki tällainen uppoaa... Jospa mullakin taas joskus syksyn tullen olisi mahdollisuus tehdä ruokaa. Viimeksi kai tein joskus huhtikuussa ;)
Ihanan kesäistä.
Nam :)
Sain eilen kaverin äidiltä pinaattia. Ryöppäsin ja pakastin kaikki. Oishan osasta voinu tehrä tuoreeltaanki jottain. Vaikka Tota sun muhennosta. Olisit postannu aikaisemmin. ;-)
Näyttää helpolta ja herkulliselta.
Sinulle on haaste blogissani!
Herkullinen ohje , pakko kokeilla.
Ihanan vihreää,maukasta:)
Healthy and delicious!
Näyttää herkulliselta.. Tätä vois kokeilla itsekin!
Varmasti herkullista!
Pinaattimuhennos on ihan huippu! Siitä voi tehdä myös niin paksua, että sitä voi nauttia lihan kanssa perunan sijasta. Tällainen pinaattimuhennosohje on Sikke Sumarin kirjassa, jonka toin joskus blogiini. Vieläkin on kokeilematta, mutta on 'työn alla'. Olen nauttinut kolme kertaa pinaattimuhennosta kanan kanssa eri ravintoloissa ja ihastunut.
En tiennytkään, että reseptejäkin tarjoilet;) Hyvä sinä ja tätä lisää!
♥
Lähetä kommentti