'

'

maanantai 1. syyskuuta 2014

KESÄKURPITSAA...



Heippa!



Kokeilin pakastaa kesäkurpitsaa...



sillä olin kuullut,
että sitä voi pakastaakkin... raasteena tai paloiteltuna...
(mulle uusi juttu)
Minä paloittelin yhden kesäkurpitsan
ja parin päivän pakkasessa olon jälkeen,
kokeilin ekaa satsia...ihan varmuuden vuoksi, ennen kuin laitoin lisää...

mutta, joo, toimii!
eli kuullotin jäiset kesäkurpitsan palat sipulin kanssa kasarissa,
maustoin suolalla ja sipulijauheella..
...sitten söin pois ja hyvää oli,
ei mitenkään lötsöä, vaikka vähän sellaista epäilin..
Laitankin vielä lisää kesäkurpitsan paloja annospusseissaan pakkaseen...
talven varalle...elleivät tule jo ennen talvea syötyäkin

Niin, pakastetusta kesäkurpitsastahan voi tietty tehdä muunlaistakin ruokaa

ja raasteen voi käyttää vaikka leipätaikinaan...



MUKAVAA PÄIVÄN JATKOA!

♥ toivottaa Riitta Sinikka ♥



9 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Hyvä tietää! Luulisi että kesäkurpitsa on niin vesipitoinen ettei pakastamisesta tykkää. Mulla ei tänä(kään) vuonna ole k-kurpitsoita, kun luulin sellaisia kasvattavani niin tuloksena olikin niitä koristekurpitsoita - kivoja kyllä nekin. Mukavaa viikkoa!

Marru kirjoitti...

Tuo pakastaminen oli uusi tieto itsellekin :)

Mailis kirjoitti...

Sopii pakastettavaksi. ennen tuli tehtyä makeita pikkelsejä, mutta ei enää kannata. Sopii myös paistettavaksi patoihin. Hyvä kasvis! Kiitos taas! Aurinkoa syksyysi!

leenuliini kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Taidanpa itsekin pakastaa kesäkurpitsaa, kun on minunkin herkkuani.

Sesse kirjoitti...

Minä sain kaksi kesäkurpitsaa, toisen söin enimmäkseen raakana, viipaleina kinkkuvoileivällä ja pelkästään, lopun paloina pyttipannussa. Toisesta puolet raastoin jauheliha-spagettikastikkeeseen ja toinen puoli on vielä jäljellä. Tykkään kesäkurpitsasta, pitäs ruveta sitä itsekin kasvattamaan :)

Sinikka kirjoitti...

Tämä olikin minulle aivan uusi tieto. Täytyy kokeilla kanssa. Olen ollut siinä uskossa että kurpitsa vettyisi pakasteessa.

sirkkis kirjoitti...

Keäkurpitsaa voi käyttää uskomattoman monipuolisesti. Minä tukkää keittojen suurustamisessa siitä ja marjaaronian ja punaistenviinimarjojen hillojen hapokkuutta pehmentämään ja sokeria ei tarvi niin paljoa kuin ohjeet sanoo.

Riitta Sinikka kirjoitti...

sky-blu-pink kirjoitti...

Delicious courgettes! I like to make soup.