Heippa!
Kokeilin pakastaa kesäkurpitsaa...
sillä olin kuullut,
että sitä voi pakastaakkin... raasteena tai paloiteltuna...
(mulle uusi juttu)
(mulle uusi juttu)
Minä paloittelin yhden kesäkurpitsan
ja parin päivän pakkasessa olon jälkeen,
kokeilin ekaa satsia...ihan varmuuden vuoksi, ennen kuin laitoin lisää...
mutta, joo, toimii!☺
eli kuullotin jäiset kesäkurpitsan palat sipulin kanssa kasarissa,
maustoin suolalla ja sipulijauheella..
Laitankin vielä lisää kesäkurpitsan paloja annospusseissaan pakkaseen...
talven varalle...elleivät tule jo ennen talvea syötyäkin☺
Niin, pakastetusta kesäkurpitsastahan voi tietty tehdä muunlaistakin ruokaa
ja raasteen voi käyttää vaikka leipätaikinaan...☺
8 kommenttia:
Hyvä tietää! Luulisi että kesäkurpitsa on niin vesipitoinen ettei pakastamisesta tykkää. Mulla ei tänä(kään) vuonna ole k-kurpitsoita, kun luulin sellaisia kasvattavani niin tuloksena olikin niitä koristekurpitsoita - kivoja kyllä nekin. Mukavaa viikkoa!
Tuo pakastaminen oli uusi tieto itsellekin :)
Sopii pakastettavaksi. ennen tuli tehtyä makeita pikkelsejä, mutta ei enää kannata. Sopii myös paistettavaksi patoihin. Hyvä kasvis! Kiitos taas! Aurinkoa syksyysi!
Kiitos vinkistä! Taidanpa itsekin pakastaa kesäkurpitsaa, kun on minunkin herkkuani.
Minä sain kaksi kesäkurpitsaa, toisen söin enimmäkseen raakana, viipaleina kinkkuvoileivällä ja pelkästään, lopun paloina pyttipannussa. Toisesta puolet raastoin jauheliha-spagettikastikkeeseen ja toinen puoli on vielä jäljellä. Tykkään kesäkurpitsasta, pitäs ruveta sitä itsekin kasvattamaan :)
Tämä olikin minulle aivan uusi tieto. Täytyy kokeilla kanssa. Olen ollut siinä uskossa että kurpitsa vettyisi pakasteessa.
Keäkurpitsaa voi käyttää uskomattoman monipuolisesti. Minä tukkää keittojen suurustamisessa siitä ja marjaaronian ja punaistenviinimarjojen hillojen hapokkuutta pehmentämään ja sokeria ei tarvi niin paljoa kuin ohjeet sanoo.
Delicious courgettes! I like to make soup.
Lähetä kommentti