'

'

perjantai 17. tammikuuta 2014

PERJANTAIN PÖPERÖÄ...



Heippa!




Lihapullat on aina yhtä haluttua ruokaa..
Nuukuusviikoillalihapullataikinaa jatketaan,
tietty niillä korppujauhoilla,
mutta myöskin vaikkapa punajuuriraasteella,
tai edellisen päivän aterialta jääneillä,
 keitetyillä perunoilla (ihan vaan haarukalla mössättynä)



Paistinpannulla paistaen taitavat olla makoisimpia,
mutta kun teen enemmän kerralla,
paistan lihapullat pellillä uunissa.

Mitä kaikkea lihapullataikinaan voi lisätäkkään..
haluatteko antaa vinkkejä?


Oikein mukavaa ja makoisaa  päivää!

 terkuin  Riitta Sinikka


23 kommenttia:

Melissa kirjoitti...

No nyt alko tehdä mieli lihapullia :)

Marru kirjoitti...

Lihapullat ovat tosi herkullisia! Taidan tehdä niin perinteisiä "pullia", että eipä taida vinkkejä olla :)
... maidon siasta kermaa ja sit sekin vielä vaikka maustettuna... niin ja yrttejä mukaan (yleensä käytän kuivattuja).

Mukavaa perjantaita ♥

Maija kirjoitti...

Mää laitan lihapullataikinaan aina pari rkl ketsuppia. Keitetyn munan palaset on ihan hyviä. Oliivisilppukin on hyvvää. Jos teen kanan jauhelihasta, laitan omenamehua ja ehkä jopa omenakuutioita. :-)

kosotäti kirjoitti...

Pieniks pilkotut kinkkusuikaleet sopii mukavasti lihapulliin.
Viikonlopun ruokalista selvis, kiitos:))

Elmiira kirjoitti...

Lihapulla viikonloppu tulossa. Itse laitan paistettua pekonia sekaan.

Emileitha/Tarja kirjoitti...

Ihanasti sanottu tuo "pöperöä".
Tuli niin kotoinen olo siitä.
Lihapulliin laitetaan kaikki tähteet ja vielä muutakin ja takuulla maistuu

anja kirjoitti...

Monenlaisia pullukoita voi jauhelihasta tehdä. Meillä on suosituin se, kun jauhelihaan lisätään vain purkki kermaviiliä, reilu desi kaurahiutaleita, suolaa (lipstikkasuolaa esim.) ja mustapippuria. Helppo paistaa pannulla tai uunissa ja maistuu.

CherrieLola kirjoitti...

I season the mince meat and, make meatballs and cover them with fried onions and bake them in de stove. Yummie!

Love,
Lola

Krista kirjoitti...

Nyt tuli nälkä :)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Tykkään lihapullista...namm...:)

Anna kirjoitti...

Nams, meilläkin tänään saa lapsoset pyörittää lihaisetpullat ja huomenna voipullat :)

sirkkis kirjoitti...

Hyvä neste lihapullataikinaan Vishyvesi, tulee kuohkeaa ja kevyttä. Minä teen pullat broilerjauhelihasta ja joukkoon mausteet ja kuullotetut sipulimurskat. Uunissa paistan aina niin ei tuu käryä.

Noora kirjoitti...

Ihanaa, nam nam! Taidanpa huomenna pyöräyttää minäkin herkullisia lihapullia ja muusia. Minäkin laitan uunissa ja samasta syystä kuin sinä. Paistinpannulla ison määrän tekeminen veisi älyttömän kauan aikaa ja kyllä siitä tulee käryäkin, vaikka liesituuletin hurisisi täysillä.

kodinkuvalehti.fi/ruususuu kirjoitti...

Nam, ihanaa päivää sinne!

Geli kirjoitti...

I' m coming dear Riitta!
Happy weekend and I' m sure your cookies are delicious ...
With love,
Geli

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥Kiitos kaikista kivoista kommenteista! Tulipa paljon hyviä vinkkejä! ♥ ♥

seijastiina kirjoitti...

Nami nami, rakastan lihapullia ♥
Ehkä aurajuusto silmä, sopisko?
Ja tuo punajuuri tokikin hyvä idea.

Anonyymi kirjoitti...

Mmm, itsetehty aina parempi!
Ihanaa viikonloppua teille!!!

AnniK kirjoitti...

Omiin lihapulliini lisään usein fetajuustokuutioita. Makoisan näköisiä ovat nämäkin :D Mukavaa viikonloppua!

natsa kirjoitti...

Hyvän näkösiä. :) Meillä korvataan monesti korppujauhot sipulipussikeittojauheella. Ja fetaa käytetään myös.

Milla / Millainen Elämä kirjoitti...

Hirvenjauhelihaan käytän nesteeksi olutta, jossa liotan leipäpalat. Sopii loistavasti!

Ja nautaan sekaan porkkanaraastetta tai fetaa ja paprikakuutioita. Toimii :)

sky-blu-pink kirjoitti...

I am a vegetarian, so wouldn't use meat, but lentils or nuts mixed with potato would be nice.

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥Kiitos, vielä tuli hyviä vinkkejä lisää!♥♥