'

'

tiistai 6. elokuuta 2013

VIHREÄÄ HERKKUA..




Heipparallaa!





Keväisin käytän nokkosia
ja tähän aikaan pinaattia.
Harvemmin valmistan niistä keittoa,
mutta sen sijaan muhennosta useinkin.




Pinaatit ryöppään pari minuuttia,
kaadan keitinveden pois ja huuhtelen sitten kylmällä vedellä.
Kuullotan rasvassa (teflonkasarissa)  sipulin paloja,
lisään vähän vahvaa kasvislientä ja reilusti ruokakermaa..
sitten  joukkoon hienonnetut pinaatit
ja vielä pussillinen pakasteherneitä.
Kuumennan muhennoksen ja annan vielä hautua...


Muhennokseni käy mainiosti paksusta kastikkeesta
ja niinpä sitä syödäänkin keitettyjen (tai paistettujenkin) perunoiden kanssa.
Lisänä voi tarjota mehevää  (mielellään ylikypsää) kinkkuleikettä..

Mukavaa  päivää!

 terveisin  Riitta Sinikka 



15 kommenttia:

Nelli L kirjoitti...

Vihreä on uusiutumisen väri. Aivan ihana väri :)

Tylsä Mörökölli kirjoitti...

Oi, tuo tuntuu herkulliselta, olen 99% kasvissyöjä ja kaikki tällainen uppoaa... Jospa mullakin taas joskus syksyn tullen olisi mahdollisuus tehdä ruokaa. Viimeksi kai tein joskus huhtikuussa ;)

♥ Hannele kirjoitti...

Ihanan kesäistä.

TelluT kirjoitti...

Nam :)

Maija kirjoitti...

Sain eilen kaverin äidiltä pinaattia. Ryöppäsin ja pakastin kaikki. Oishan osasta voinu tehrä tuoreeltaanki jottain. Vaikka Tota sun muhennosta. Olisit postannu aikaisemmin. ;-)

kosotäti kirjoitti...

Näyttää helpolta ja herkulliselta.

Outi ♥ kirjoitti...

Sinulle on haaste blogissani!

sirkkis kirjoitti...

Herkullinen ohje , pakko kokeilla.

ritva kirjoitti...

Ihanan vihreää,maukasta:)

sky-blu-pink kirjoitti...

Healthy and delicious!

Riitta Sinikka kirjoitti...

MiiA kirjoitti...

Näyttää herkulliselta.. Tätä vois kokeilla itsekin!

AnniK kirjoitti...

Varmasti herkullista!

Riitta Sinikka kirjoitti...

Leena Lumi kirjoitti...

Pinaattimuhennos on ihan huippu! Siitä voi tehdä myös niin paksua, että sitä voi nauttia lihan kanssa perunan sijasta. Tällainen pinaattimuhennosohje on Sikke Sumarin kirjassa, jonka toin joskus blogiini. Vieläkin on kokeilematta, mutta on 'työn alla'. Olen nauttinut kolme kertaa pinaattimuhennosta kanan kanssa eri ravintoloissa ja ihastunut.

En tiennytkään, että reseptejäkin tarjoilet;) Hyvä sinä ja tätä lisää!