'

'

lauantai 1. joulukuuta 2012

RAPARPERIMAUSTEKAKKU




Heippa!








Eilen aamulla täällä mietiskelin , että "mitähän leipoisin."...






 Kesällä taas, eräs postaukseni oli:

* Keruun jälkeen, keitin kattilassa  raparperien varsista mehua.
Siivilöin keitoksen: mehusta tulikin kauniin väristä ja maukasta,
mutten heittänyt siivilään jäänyttä raparperisurvostakaan,
vaan pistin pienissä rasioissa pakkaseen.





No,eilen sitten  leivoinkin maustekakkua.
Siihen oikeastaan kuuluisi puolukkasurvosta,
mutta tällä kertaa kaivoin  pakastimesta raparperisurvosta
ja sekoitin sen kakkutaikinaan.





(tässä vanha resepti; enpä enää muista, mistä sen olen saanut,
mutta helppo, maukas..ja tätä voi kätevästi myös muunnella..)

MAUSTEKAKKU

4 1/2 dl vehnäjauhoja
3 dl fariinisokeria
2 tl inkivääriä
2tl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl soodaa
2 dl puolukkasurvosta 
(käytin siis raparperisurvosta)
2 munaa
2 dl kermaa
1 dl voisulaa

1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa.

2. Kaada joukkoon raparperisurvos, munat, kerma ja voisula.

3. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän, vain sen verran, että aineet tasoittuvat.

4. Kaada voideltuun vuokaan ja paista kakku + 175 asteessa 60-70 min.

Tämä onkin mainio PIKKUJOULUKAKKU!
..vaikka, maustekakku on myös ihanaa, 
kun sen antaa "tekeytyä" muutaman päivän..
 jos vain malttaa... :)

^^^^^^

KIITOS
kaikista kivoista kommenteista
 ja leivontaehdotuksista eiliseen postaukseeni :)

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^


ILOISTA   PÄIVÄÄ!
ja erityisesti: HAUSKAA PIKKUJOULUPÄIVÄÄ!

♥ terveisin Riitta Sinikka ♥

********

Tervetuloa visiitille myös
JOULUBLOGIN puolelle

17 kommenttia:

Melissa kirjoitti...

Herkullinen kakku. Raparperi on niin hyvää ...

Anonyymi kirjoitti...

Herkullisen näköinen tuo kakku :) Mukavaa joulun odotusta sinulle !

Kruunuvuokko kirjoitti...

Oletpa mehukkaan näköisen kakun leiponut. Maistelen virtuaalisesti täältä ruudun takaa....
Kiva kortti. Tontut ovat ihania.

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Kuulostaa tosi namilta!

Shane Pollard kirjoitti...

Dear Riitta
This Spice cake looks very delicious, thank you so much for your recipe.
Can you please explain to me what this is????
So raparperisurvosta???
Is it rhubarb? and what is the measurement - dl ????
Sorry to be so ignorant!!

Thanks Riitta
Christmas hugs from your friend in New Zealand!
Shane ♥

Maija kirjoitti...

Mulla on tapana tehdä joka vuosi erilainen kuivakakku anopille. Tätä vois harkita tälle vuodelle. Kiitos ohejeesta!

Riitta Sinikka kirjoitti...

Hello,dear Shane! Thank you for your lovely comment! I think "raparperisurvos" is in english = rhubarb-jam ♥♥ and dl= decilitre ♥♥
♥♥Christmas hugs♥♥

Kisa kirjoitti...

Herkullisen näköinen kakku :)

Eeviregina kirjoitti...

Tämäpä ohje pitää napsaista talteen!
Täällä ommellaan huovutetuista villapaidoista tyynyjä. Koristelen vanhoilla pitseillä, pitsiliinoilla ja napeilla.
Äidin muinoin kutomista sängynpeitteistä tein joululahjoiksi tyynyjä. Painoin nimiä ja vuosilukuja, koristelin pitseillä ja vanhoilla metallinapeilla.
Tykkään tosi paljon kierrätyksestä!
Tunnelmallista joulukuuta sinulle!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

herkullisen näköistä ...namm...:)

kosotäti kirjoitti...

kakku näyttää herkulliselta, melkein tunnen tuoksunkin.

Kristiina K kirjoitti...

Näyttää tosiaan herkullisen syötävältä!!!

Tuula kirjoitti...

Mehevän näköinen kakku. Olen ihan "tumppu" kakkujen teossa, täytekakun pohja onnistuu muttei muut. Olen kuitenkin päättänyt täksi jouluksi tekaista kuivakakun :D

Mervi kirjoitti...

Kuulostaapa aika hyvälle, pitänee kokeilla! Raparperiähän myydään kaupassa sellaisissa hernekeittomaisissa pötkylöissä, jollei ole pakkaseen moista saanut.

sky-blu-pink kirjoitti...

Must try the cake, Thankyou or sharing, and I have never seen such a leaf!

sky-blu-pink kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Riitta Sinikka kirjoitti...