'

'

maanantai 13. elokuuta 2012

"AJANKOHTAISTA"..




 Heipparallaa!





 Taas on säilöntäaika pyörähtänyt käyntiin.
Olen pakastanut neljä laatikollista mansikoita
ja jonkun verran mustikoita,
mutta jotain tarttis vielä laittaa....
Ehkäpä laitella  kurkkuja...valmistaa kurpitsapikkelssiä...
sitten haluaisin säilöä esim. päärynöitä joulupöytää varten....
Katselin MARTTOJEN reseptejä.
 Sieltä ja eri lehdistä löytyy jos jonkunlaisia ohjeita...




Mutta:
onko teillä jakaa omia reseptejä
tai
oletteko löytäneet kivoja sivuja..
tai muualta mukavia säilöntäohjeita..
ja säilöttekö yleensä..?
Mulla se on vähän vaihtelevaa..
Yleensä laitan marjoja ja sieniä pakkaseen,
(marjoja laitan paljon,
sillä meillä niitä popsitaan päivittäin)
mutta säilykkeitä en ihan joka vuosi valmista..
Tänä kesänä olen taas aiheesta innostunut
ja alkanut pestä purnukoita..ja pullojakin..

****
Olisi hauskaa,
jos laittaisitte, kaikkien iloksi, vinkkejä, 
linkkejä (myös vaikkapa omaan blogiin) ja ohjeitakin säilöntäaiheesta
tämän postauksen kommentteihin.
(Kuulumiskommentit ovat tietysti myöskin aina tervetulleita!)

******
ILOISTA PÄIVÄÄ!
♥ toivottaa Riitta Sinikka ♥

13 kommenttia:

Melissa kirjoitti...

Meillä on salaisia reseptejä jotka kulkevat suvussa.

Anonyymi kirjoitti...

Marjoja meillä säilötään pakastimet täyteen, ihan sellaisenaan. Mehujakin keitellään. Sienisato yleensä kuivataan.

Reipasta alkanutta viikkoa sinulle! :)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

MEillä marjat pakastetaan ja sienet suurimaksi osaksi kuivataan...osan pistän kyllä pakkaseenkin.

Mukavaa maanantaita sinulle!

Maame kirjoitti...

Minä löysin viime vuonna kurpitsan! en ole koskaan ennen käyttänyt mutta sehän oli vallan herkullista! varsinkin kurpitsahillo, sitä täytyy keitellä tänäkin vuonna. :)

annekatariina kirjoitti...

Marjat ja mehut pakastan, sienet ja yrtit kuivatan. Viime kesänä säilöin viipaloituja kesäkurpitsoja etikka/sipuli-liemeen, olivat hyviä, mutta en muista enkä löydä enää reseptiä.

kosotäti kirjoitti...

Mie keittelen vaan marjat mehuksi, ja osan laitan pakkaseen.
En säilö muuta koskakellari on aivan liian lämmin, pilaantuvat vaan.

Emileitha/Tarja kirjoitti...

Tänä vuonna en säilö mitään, yleensä pakastan ,teen hilloja ja mehuakin pakasteeseen. Mustikka puolukka yhdessä on hyvä yhdistelmä. Täytyypä kurkistaa Marttojen sivulle.. Kuvasi inspiroivat miettimään jos kuitenkin jotain sais säilöön..

Maija kirjoitti...

Pakastan mansikkaa, mustikkaa, vadelmaa, raparperia, mustaherukoita, vihreitä karviaisia, puolukkaa, sieniä...
Mehua keitän herukoista ja tänä vuonna vähän mansikoista ja raparperistakin.
Hilloja en yleensä tee, mut omenasta keitän kanelilla maustettua mössöä pakkaseen ja punaisista karviaisista soseutan pakastimeen ihan keittämäti sosetta.
Olis kauheeta jos pakastin pääsis sulamaan.

Tuula kirjoitti...

Meillä ei pakastimeen mitään mahdu kun on niin mahdottoman pieni :) Vähän mehua keittelen ja nyt olen tehnyt mustaviinimarja hyytelöä. Kurkkuja pitäisi säilöä mutta tillit meni pipariksi :)

Riitta Sinikka kirjoitti...

Kiitos kommenteista ja vinkeistä! Lisääkin saa laittaa..

Liisa kirjoitti...

Minä oon nyt muutamana vuonna laitellut hilloja. Marjoista näin loppukesästä ja syksymmällä appelssiinikurpitsahilloa. Siitä voisinkin laittaa vaikka postauksen syksymmällä kun on ajankohtaista. Muita en olekaan vielä tänä vuonna tehnyt. Hui! Mihin tämä kesä on hujahtanut!!??

Sarin vaatekomeron kätköt kirjoitti...

Appelsiinikurpitsahillo kuulostaa tosi herkulliselta. Meillä tehdään enempi mehuja mustaviinimarjasta ja sienet pakastetaan ja mansikat tietysti...:)

Riitta Sinikka kirjoitti...

Kiitos mukavista kommenteista! Hauskaa päivää!