'

'

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Käsitöistä..



Heipparallaa!

Kuvassani on vanha tyynynpäällinen,
mihin ompelin vanhan, virkatun pitsin "muisto".
Eli tämä on kahden vanha käsityön yhdistelmä.
Tyynynpäällinen lähti kerran arpajaisvoittona,
mutta mielestäni niin nätti, että laitoin kuvan vielä kertaalleen..
Pidän vanhoista ja vanhan tyylisistä liinavaatteista/kodintekstiileistä.
Niistä on kivaa myöskin tuunailla uusia juttuja,
monastihan esim. lakanat saattavat olla osittain kuluneet puhki,
mutta reunat ja kirjonnat ovat vielä käyttökelpoista materiaalia.
Eilen postasin pyyheliinapeitteestä,
minkä tein vanhasta astiapyyhkeestä.
Pyyhe oli muuten hyvä,
mutta toisessa päässä oli läiskiä;
sen osuuden leikkasin pois.
Nyt mulla on tekeillä erilaisista villalangan lopuista pieni "tilkkupeitto",
eli neulon puikoin sellaista.
Siinäkin on jotenkin sellaista  "vanhaa fiilistä".
Laitan kuvia tuonnempana,
kunhan peitto pikkuhiljaa valmistuu..

*****
Minkälaisia käsitöitä teillä on tekeillä
tai oletteko tehneet "käsityö"- kirppislöytöjä..?
Teettekö kesäisin erilaisia käsitöitä kuin talviaikaan?

*************

MUKAVAA PÄIVÄÄ!
toivottaa Riitta Sinikka
ja ilahtuu kommenteistanne.

******

Linkki vanhempaan postaukseeni:

25 kommenttia:

Mervi kirjoitti...

Ihana tuo teksti: muisto.

Minulla työn alla virkattu matto, ilman ohjetta toki, että saa purkaa vähän enemmän. Nyt se on jo sen verran iso että ei viitsi kantaa mukana ;)

AnniK kirjoitti...

Joku käsityö on aina tekeillä. Isoöäidin neliöistä virkattu peitto kesken ja se työ jatkuu varmaan vasta syksyllä. Kesällä ei tee mieli pahemmin neuloa mitään joten sukkapuikot saavat pölyttyä kaapissa :D
Kun ilmat kylmenevät kaivan kutimen kiiruusti kaapinperältä käden ulottuville.
Mukavaa päivää!

RaijaAnnikki kirjoitti...

Kaunis "muisto" tykkään myös vanhasta ja tuunailusta.Nyt juuri ei ole ihmeenpää työn alla.keskeneräisiä kylläkin mutta jotenkin ei saa aikaseksi.Ideat vaan hautuu ja toisaalta taas odottelen sormileikkasta....kädestä katkesi muutama jänne..

Raija kirjoitti...

Isoäidin neliöistä täälläkin tekeillä pieni hartianlämmitin.Löysin vanhoja ´lappuja´ja päätin jatkaa niistä uudella idealla.Villatakki on juuri valmistunut osin itse värjätyistä langoista-keramiikkanapit ovat vielä uunissa ....kaikkea väkräystä siis.

Taina kirjoitti...

Hieno tyynyliina! Olen myös tuunaillut vanhoista lakanoista, pitseistä, uusista sekä vanhoista, kesäksi pussilakanat. Koska ne ovat käsinkudottua pellavaa, ovat jo itsessään niin paksut,että riittävät kuumana kesäyönä sellaisenaan. tosin sitä kuumaa vielä odotellaan:)Kyllä kesällä tulee tehtyä virkkuutöitä. Valoa enempi, näkee paremmin. Pitsin virkkuutakin meneillään. Mukavaa päivää toivottelen täältä harmauden (sadetta varmaan luvassa) keskeltä!

Kiiris kirjoitti...

Sinulla on niin taitavat kädet, että saat syntymään jos vaikka mitä. Itsekin pidän tällaisista vanhoista tuunatuista.
Minulla on torpalla kaappi täynnä kaikkea vanhaa tekstiiliä, en edes tiedä kuinka vanhaa, kun torppa on yli 100 v. ja ostettaessa oli kaapit täynnä tavaraa. Huh.
Pois en heitä, vaikken osaa niitä oikein hyödyntääkään,, pah...

Paula kirjoitti...

Minäkin olen vähän hulluna vanhoihin pitseihin ja käsitöihin, ostan aina kirpparilta, jos nään. Tämä "muisto" on hieno, onnellinen hän, joka sen voitti.

kosotäti kirjoitti...

Kesällä mieluimmin virkkaan puuvilla langasta, talvella neulon.
Haaveissa olisi tehdä pitisisiä koreja.

Ihana tyynyliina.

Simpura kirjoitti...

Neulominen on mun juttu ja sitä tulee tehtyä kesät talvet. Mielessä aina kaikki muukin, mutta aika ei tunnu riittävän muihin käsitöihin.

Minttuli kirjoitti...

Ihailen sinun luovuuttasi, taas hieno idea. Vanhat pitsit, liinavaatteet ja muut kodin tekstiilit pidän tallessa ja mietinkin voisiko esim. noita pitsilakanoita käyttää jollain tapaauudistettuna verhoina, ovat niin hyväkuntoisia.

Valitettavasti käsityöt nykyisin ovat jääneet vähälle, sen verran on noita käsivaivoja tullut matkan varrella..
Luovaa keskiviikkoa!

Anna kirjoitti...

Hyvä idea käyttää vanhoja lakanoita, olen tainnut laittaa niitä vaan eteen päin. Toisaalta noita vanhoja kirjailtuja lakanoita olen säilyttänyt, enkä ole juuri raaskinut käyttää, ettei kulu puhki. Kesällä tulee tehtyä vähemmän käsitöitä, mutta nyt on menossa pienen pitsiliinan virkkaus, talvella tulee tehtyä enemmän villaisia juttuja :)

Melissa kirjoitti...

Huomenta :)
Kaunis tyynyliina.

Itse en ole kyllä saanut neuleiden parissa oikein mitään aikaa. Kaikki kesken. En saa edes yhtä amigurumia valmiiksi vaikka kuinka "yritän".

Sininen Satutar kirjoitti...

Kaunis tyynyliina.

Itselläni on tällä hetlkellä muutamakin eri käsityö kesken, jouhtuen KYHäily tempauksesta.
Hiljattain olen opppinut virkkaamaankin.

Ja muutenkin hullaantunut neulomisesta ja virkkaamisesta.

Sesse kirjoitti...

Kaunis tyynyliina!
Kyllä tässä itselläkin on monta käsityötä kesken: virkattu matto edelleen,sisustussydämiä on kesken, "riisitautisen" hoikan pöllö arigumin virkkasin (ois pitänyt tulla paljon pyöreämpi :)ja erilaisia kukkia olen virkannut...

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Minä olen sellainen villasukkan kutoja...muuta en osaa/saa aikaiseksi, vaikka mielí kyllä tekisi...:)

Aivan ihanat kuvat tuossa vanhemmassa postauksessasi, yksityiskohtia.

Aurinkoa päivääsi.♥

Leena kirjoitti...

Kaunis on. Minä kudon sukkia aina kun katson telkkaria. Olen myös virkannut isoäidinneliöitä, mutta niitä peittoja on niin paljon, että tässä on pakko pitää taukoa. En ole ompelukonetta ottanut esille pitkään aikaan, mutta eilen sen tein: kaksi puseroa tuunattu, kaksi tyynynpäällistä, pieni liina, kaksi verhokappaa ja lakana. Siis tälläisiä aivan yksinkertaisia ompeluksia. Hyvää päivänjatkoa Sinulle!

Sude kirjoitti...

Ne vanhat pehmeiksi kuluneet lakanat ovatkin parhaita ja jos niissä vielä on kirjontaa tai pitsiä, niin mikäs on uinaillessa. Petivaatteet pitää vielä olla valkoisia (tai korkeintaan vaaleanpunaisia), sitten on raikas olo :)
Tekis niin mieli aloittaa joku kirjonta-työ, mutta ensin pitää saada kaikki tilatut apinat pois käsistä.

Saga kirjoitti...

Vanhaty liinavaatteet vaan on niin ihania....

Enya kirjoitti...

Hieno on tyynynpààllinen. Minulla on meneillààn koko ajan useampi neulomus tai virkkaus, tàllà hetkellà neulon kirjoneulesukkia ja pààttelen neulepuseroa. Langat on ostettuna myòs seuraaviin virkkaustòihin; pòytàliinaan ja verhoon. Suomessa ollessa myòs maalaan posliinia ja huovutan, mutta tààllà maailmalla ollessa ei voi olla mukana kovin monia harrastustarvikkeita. Vuoden tiiviin neulomisen ja virkkauksen jàlkeen kaipaankin jo kovasti maalauksen ja huovutuksen pariin!

Anja kirjoitti...

Kyllä vaan kaivelen aina kirppiksillä ensin vanhat lakanat ja pitsiset tyynyliinat, sitten ideoin kotona kaikenlaista mitä niistä voisi tehdä, minulla on aina paha mieli kun anoppini tulee meille ja olen ommellut jotain vanhoista lakanoista niin hän ilkeästi kommentoi ja vähätellen että "onks nääkin taas tehty jostain vanhoista lakanoista?" välillä tekisi mieli sanoa napauttaa että osta sitten mulle kalliita kankaita kangaskaupasta, mutta en viitsi pahoittaa mieheni äitiä kumminkaan..
vanhat lakanat ovat myös paksua lakanakangasta ja ihanan pehmeää ja toisaalta se histoia missä lakana on ollut ennen minua...
Minulla on nyt se tuolien maalausurakka vielä kesken, joten käsitöitä en ole tehnyt ja sitten varasin kirjastosta sen uuden 2012 tilda kirjan..kun lainasin kirjastosta talo&koti lehden niin siinä oli muutama kirjan ohjeista siinä lehdessä ja innostuin..jos tekisi kirsikoita kankaasta..

minulta on pyydetty tekemään myös tildan iso enkeli ja lupasin siskon tytön tytölle tehdä sellaisen kun hän hankki minulle ikkunapokat siskoni mökiltä, ja sitten niitä tilda pupuja on kyselty..

etupäässä teen kaikki itselleni jos teen ja moni kyselee et miksi en myisi niitä, johon vastasin että jos alan myymään jotakin C-massatyö ei koskaan kiinnosta että pitäisi ja pitäisi tehdä vaikka viisi samanlaista juttua...D-ompelu ei enää olisikaan kivaa, vaan ne pitäisi olla valmiina aina melkein heti..

oi anteeksi kun tulikin pitkä tästä taas..

Anja kirjoitti...

Nyt en pysty poistamaan tota kommenttia kun kone jätti osan tekstistä pois..anteeksi :) no näkeehän tuosta ylimmäisestä mitä edes yritin sanoa :)

Kikka kirjoitti...

Aivan ihana!!! Onnellinen ken tuon sai.

Isoäitejä virkkaan, yhden silloin toisen tällöin.
Ompeluita on tulossa, vaatetta ja kassia ja pöytäliinaa. Ompeleminen on omin juttu, siinnä saa tarpeeksi sukkelaan valmista ;)

Jaana Kristiina kirjoitti...

Hienoa uusiokäyttöä.Vanhoissa lakanoissa ja keittiöpyyhkeissä on sellainen oma vanhan ajan hehku ja tunnelma.Minäkin tykkäään niistä kovasti.
Aina on jokin käsityö menossa.Nyt kesällä yritän saada aikaiseksi palmikkosukat.Niitä en ole ennen tehnytkään.
Mukavaa viikkoa sulle=)

Anja kirjoitti...

Tuo on kyllä tosi ihana! Käsitöille ei nyt ole ollut aikaa, mieli tekisi virkkaamaan. Maton virkkaus on mielessä, se on kivaa puuhaa.

Riitta Sinikka kirjoitti...

KIITOS!
Olen tosi iloinen kommenteistanne; on hauskaa lukea erilaisista projekteista ym.

Juu, välillä on montakin käsityötä kesken ja välillä ei oikein mitään, vaan tekeekin jotain muuta, tai on tekemättä sitäkään.Välillä se riippuu ilmoista, elämän tilanteesta..mistä milloinkin.

Minä pidän oikeastaan kaikista käsitöistä, vaikken itse tekisikään. Tarkoitan, että olen yleisesti kiinnostunut ja ihailen erilaisia käsitöitä,askarteluja tms.
Käsitöiden teko on rentouttavaa ja hauskaa ja yhdistää hyvin erilaisia ihmisiä. On hauskaa, että on myös erilaisia piirejä ja kerhoja tai voi muuten jakaa ajatuksia, malleja jne..

Aivan uskomattoman kauniita ja taidokkaita töitä on tehty ennen, samoin kuin tehdään nykyäänkin; mallit ja tekotavat ovat ehkä muuttuneet, mutta sama into, ilo ja riemu välittyy erilaisista käsitöistä ja tekijöistä.

OIKEIN MUKAVIA HETKIÄ KÄSITÖIDEN PARISSA JA IHANIA HETKIÄ MUIDENKIN HARRASTUSTEN PARISSA! terveisin Riitta Sinikka