'

'

tiistai 7. heinäkuuta 2015

VIHREÄÄ HERKKUA...



Heipparallaa!


Uusintana:

Keväisin käytän nokkosia
ja tähän aikaan alan siirtyä pinaattiin...
Harvemmin valmistan niistä keittoa,
mutta sen sijaan muhennosta useinkin.


Kuullotan rasvassa  sipulin paloja,
lisään kasvislientä ja reilusti ruokakermaa..
sitten  joukkoon hienonnetut pinaatit
ja vielä pussillinen pakasteherneitä.
Kuumennan muhennoksen ja annan vielä hetken hautua...


Muhennokseni käy mainiosti paksusta kastikkeesta
ja niinpä sitä syödäänkin keitettyjen (tai paistettujenkin) perunoiden kanssa.
Lisänä voi tarjota mehevää  (mielellään ylikypsää) kinkkuleikettä..




8 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Terveellisiä herkkuja! Minä olen tosi arka noita luonnonantimia kokeilemaan, tytär kyllä uskaltaa ja minä sitten vain maistelen!

Der Seidenspinner kirjoitti...

Voi miten hauskaa, minäkin postaan tänään pinaatista. Toki minulla ei ole herkullista tuoretta, vaan ihan pakastealtaasta, mutta maistuu se siltikin. Pannukakkuahan täällä tehdään :-) Herkulliselta vaikuttaa tuo sinun muhennoksesi. Pitäneepä kokeilla.:-)

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Nami miten hyvältä näyttää, ah tuoreet yrtit ja vihannekset. <3

PirjopauliinaL kirjoitti...

Hyvältä näyttää, ja varmasti terveellistä!

Anonyymi kirjoitti...

Nam hyvältä näyttää ❤️ tätä täytyykin kokeilla, kiitos ohjeesta ❤️

sirkkis kirjoitti...

Kinaattimunakas on yksi suosikkini.

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Nami!

Tuulikki kirjoitti...

Oijjoi, varmasti hyvää. Tämä vinkki tulikin juuri sopivasti - laitan tänään paistettua kalaa ja sen kanssa sopiikin hyvin pinaattimuhennos :)