'

'

perjantai 11. heinäkuuta 2014

KEITTIÖSSÄ...



Heippa!






Rakastan tutkia wanhoja kotikirjoja...




..aika liikkiksiä...





..no, kyllähän vanhoista keittokirjoista löytyy
 ihan "mukiinmeneviä" ohjeita / vihjeitä tähänkin päivään..





 ..usein hauskalla kuvituksella siivittettynä ...





..he-hee... onhan nämä tekstit, tietty, menneille ajoille tyypillisiä 
"puolukkatynnyreineen" kaikkineen..





..vaan, sepä just näistä kirjoista tekeekin niin mukavia lukea...





..aika kuluu...ja muuttuukin....




...hmmmm...vai muuttuuko... tavat ja asenteet...?




..pitäisiköhän mulla olla "huono omatunto"
 näyttäessäni näitä keittiöni säilykepurkkipinoja...
..niin,tai, jos silloin tällöin ostankin kaupasta (nykyisin saatavia) valmisruokia...
hi-hii....ehkä jonkun mielestä...


Tällaisia juttuja tänä "pöperöperjantaina"



OIKEIN MUKAVAA PÄIVÄÄ!

 toivottaa Riitta Sinikka 








12 kommenttia:

Tanni kirjoitti...

Heh - hyviä vinkkejä emännille sekä isännille..ja kyllä säilykkeet ovat oiva apu monenlaiseen ruoan laittoon =)

kosotäti kirjoitti...

Tosi hyviä vinkkejä, ennen sitä osattiin moneen asiaan tehdä itse ratkaisu, eikä haettu apua kaupan hyllyltä.

Nelli L kirjoitti...

Toisille säilykkeet on hyvä apu, toisille ei. Itse en voi käyttää säilykkeitä ja hyvin vähän edes täysvalmiita eineksiä.

Der Seidenspinner kirjoitti...

Vanhat keittokirjat ovat tosi hauskoja! Mummollani on myös sellaisia ja joskus olen aikani kuluksi niitä lueskellut. Oletko syönyt joskus uutispuuroa? Kaurakiisseliä tai pottilohkoa? Heh, meillä tuollaisia vanhoja ruokia on tarjoiltu. Paitsi...verta ei syöty. Siinä kun on eläimen sielu.

ritva kirjoitti...

Vanhat keittokirjat ovat mukavia:)

anneaulikki kirjoitti...

Olipa mainioita vinkkejä ! Nuo vanhat kirjat ovat hauskaa luettavaa ja usein myös hyödyllistä ;)

mate kirjoitti...

♥Wanhat keittokirjat on ihania ohjeineen ♥

Tarina kirjoitti...

Ihana keittokirja! Oikea lukunautinto.
Kanaruoka ohjetta kerran etsin neitokaisena.
Sattui käteen mummuni vanha keittokirja ja voi sitä naurun määrää.
Ensimmäinen ohje oli mene kanalaan ja katkaise kanankaula, höyhennä ...
Kaunista kesäpäivää ja antoisia lukuhetkiä!

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Hienoja...varsinkin tuo "mitä tehdä jos.."

Sumi kirjoitti...

Ihana keittiöpostaus!
Tuon ajan kirjat on kirjoittettu vähän eri tyyliin kuin nykyiset...
Mutta kyllä sillon on oltu monessa asiassa paljon osaavampia kuin nykyään.

sky-blu-pink kirjoitti...

Your kitchen utensils are so cheerful, and I love the illustrations to the recope book!

Riitta Sinikka kirjoitti...