'

'

perjantai 16. toukokuuta 2014

PERJANTAIN PÖPERÖJUTTU...



Heippa!




Tykkään makeasta,
 juu, haluan myös kahvini makeana..
Makeuttajana leivonnassa yms. käytän intiaani-, tai muscovado-sokeria,
mutta kahvikupposeeni tiputan hermesetasta,tms...
koska, tiedän keinomaketuksen olevan epäterveellistä
(vaikka en uskokkaan pienien määrien hetkauttavan minua sinne tai tänne..)
niin, olen haeskellut kahvini makeuttajaksi jotain muuta vaihoehtoa..
Olen kuullut juttuja steviasta makeuttajana
ja ajattelinkin tänä kesänä ostaa stevian taimen puutarhaani kasvamaan,
minkä lehtiä sitten maistelen.

..no,... mutta tässä kerran, kaupassa osui silmiini stevia-sokeripaketti,
minkä oitis ostinkin.
Innoissani sitten, kotona kahvin keittoon ja  kokeilemaan steviaa...
vaan, täytyy sanoa, ettei välttis mun juttu,
sillä, jostain syystä, aika paljon pitää tätä sokeria kupposeeni laittaa,
että kahvini olisi riittävän makeaa.


Vielää en ole kokeillut stevia-sokeria jonkun muun makeutukseen,
voihan se olla ihan hyvääkin,
mutta kahvin kanssa, mulla tuli tällainen kokemus.


Mitä mieltä olette steviasta..?
oletteko kokeilleet..?
onko jotain vinkkejä..?



 MUKAVAA PÄIVÄÄ!

  toivottelee  Riitta Sinikka 


Tervetuloa piipahtamaan PUUTARHABLOGINI puolella


13 kommenttia:

♥ Hanneles bokparadis kirjoitti...

Laitan vähän aitoa kermaa kahviini, ei tartte sit niin paljo sokerii :)

lumiukko kirjoitti...

Olen kokeillut monasti ja aina vaan ei suussa jotenkin maistu hyvältä vaan. Kaupan limuissakin stevia makeutetut maistuu samalta siinä on vaan niin läpitunkeva maku mikä tulee muiden ylitse, vaikka onkin luonnontuote. Tuttavan lapseni diabeetikko joka tykkää makeasta ei kanssa tykkää ollenkaan siitä vaan on ilman mielummin vaikka onkin sokerihiiri. Lääkärin tätä pyysi kokeileen on parempaa kuin sokeri. Niille varmaan hyvä jos tykkäävät, mulle vaan tavallista valkoista sokrua:) Hyvää viikonloppua, lähden nyt taimisostoksille.

Taina kirjoitti...

Itse käytän kiisseleihin ja leivontaan usein puolet inkkaria, puolet tuota stevia-sokeria, sellaisiin arkisempiin juttuihin. Ihan oikeisiin juhla kakkuihin sitten ihan oikeaa sokeria. :)
Kaunis tuo viimeinen ruusukuva. <3
Iloista viikonloppua!

katjainkeri kirjoitti...

Stevia-kasvin lehdet (ainakin tuoreeltaan) on ihan mahdottoman makeita, kuivatusta ja käyttöä en ole vielä varsinaisesti kokeillut, mutta kasvi mulla tuolla pihassa kasvihuoneessa jo kököttää. Jännityksellä odotan käyttökokemuksia muilta :)

margsan kirjoitti...

Itse diabeetikkona käytän Steviaa tippoina ja jauheena, mutta hyvin varovasti juuri tuo sivumaun takia.
Leivonnassa käytän ns karppisokeria + steviaa hivenen. Ja hunajaakin joskus. Mausteilla, kuten kanelilla saa kyllä makua leivonnaisiin myös.
Mm kookosjauhot tuovat makeutta ja kookossokerikin on hyvää, joskaa ei sovi joka paikkaan..
Salmiakin ystävänä ostan Läkerolin steviakarkkeja silloin tällöin.

Paula kirjoitti...

Olen ostanut kokeeksi steviaa hienona, paloina ja kahvin makeutukseen. Kahvissa en tykkää, kahvista tulee "väärän" makuista. Mies käyttää kahvin kanssa Sirkku-palasokeria. Kun kokeili steviapalasia, kokeiluksi jäi. Väärän makuisia nekin. Leivonnassa olen käyttänyt steviaa siten, että puolet on oikeaa sokeria ja puolet steviaa, silloin tuli kelvollinen kakku. Kun oli pelkästään steviaa, kakku ei kohonnut kunnolla ja siitä tuli omituisen makuinen, ei hyvä.

Leena kirjoitti...

Viimeksi kun tytär kävi, hänellä oli tätä sokeria mukana, leipoi mustikkapiirakan ja jätti loput sokerit minun käyttööni! Kokemus oli miellyttävä ♥

Maija kirjoitti...

Mää käytän karppisokeria. Tosi kätevää "sokeritonta sokeria". Tosin se täytyy sauvasekottimella jauhaa tomusokeriks jos haluaa laittaa vaikka rahkaan, muuten se rouskuu ikävästi hampaissa. Kuumaan se kyllä liukenee ihan hyvin, eli sopii kahveeseen. Steviaakin mulla on, mut sitä tulee käytettyä aika vähän. (Käyttö väheni entisestään sen jälkeen kun luin tämän.)

mama kirjoitti...

En ole kokeillut enkä ehkä kokeilekaan! :)

Marru kirjoitti...

Tuo stevia on mulle ihan vieras juttu...
Vaikka itse olenki oikea makuri, niin kahviin ja teehen en jostain syystä pysty sokeria tai muita makeutuksia laittamaan :)
Suloista perjantaita ♡

sky-blu-pink kirjoitti...

Never tried Stevia, but perhaps I will, seeing as all the news currently says sugar is so bad for us.

Riitta Sinikka kirjoitti...

Red Rose Alley kirjoitti...

The roses are beautiful in your garden, Ritta.

Have a peaceful weekend.

~Sheri