'

'

lauantai 23. marraskuuta 2013

TÄNÄÄN KYSYN.....
Heippa!
Niinpä-niin...on kysymykseni vuoro...
kysäisen: tiskaatko käsin vai koneella?
Voin myös kysäistä näin: pidätkö tiskaamisesta.....käsin tai koneella?Ja oma vastaukseni:
osan astioista tiskaan käsin, kuten kattilat ja paistinpannut,
sekä jotkut juomalasit ja myöskin maljakot...
mutta pääosin käytän tiskikonetta...
Tuon verran käsintiskaten on mulle "sopiva"....


Iloista  päivän jatkoa!

 toivottelee  Riitta Sinikka 


21 kommenttia:

Seijastiina kirjoitti...

Ihanat kuvat ♥
Ompa ihgua astianpesuainetta ja nätti puteli.
Minä tiskaan käsin, johtuen siitäkin kun keittokomerooni ei mahdu astianpesukonetta.
Taidan olla kohta ainoa nykyajassa, jolla ei ole tiskikonetta :D

enkulin käsityöt kirjoitti...

Voisin harkita käsintiskaamista noin ihanilla aineilla. Minulla on ainainen aikapula, joten kone hoitelee tiskit.

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Tiskaan sekä käsin, että koneella. Kaikki kattilat, paistinpannut ja ruuanvalmistus astiat pesen yleensä käsin. Tietenkin myös arat lasiastiat ja käsinkullatut posliinit. Muut astiat kone hoitaa.

raita kirjoitti...

Tiskaan käsin, koska meillä ei ole konetta. Joskus kyllä kaipaan konetta, tai että joku muu tiskaisi kuin minä, mutta kolmen hengen taloudessa onko se niin tarpeen? Se kone nimittäin.

ritva kirjoitti...

Ihanat kuvat,tiskaa sekä että,kaksin kun olemme tiskaan käsin sitten kun on enempi porukkaa koneessa:)

Sesse kirjoitti...

Koneella enimmäkseen, onneksi,varsinkin käsi-ihottuman takia. Vaikka hassua kun ennen tiskasin käsin 7 henkisen perheen tiskit (tosin vanhemmat lapset tiskasivat myös), nyt tiskaan koneella kahden hengen tiskit eli käytän konetta parin-kolmen päivän välein:)Mutta ehkä onkin jo aika hemmotella vähän itseäänkin...

Pieni Lintu kirjoitti...

Käsin, ehdottomasti! Olisi tuossa vuokra-asunnon rupu vanha tiskikone, mutta ei olla sitä käytetty. Vihaan tiskikoneen täyttämistä ja tyhjäämistä ja sitä kun joku tarvittava juttu on likasten joukossa koneessa ja sitä kun konetta ei voi jättää päälle kun lähtee kotoa. Käsin tiskaa niin nopeasti ja säästää vettäkin kun täyttää altaat vedellä eikä lorota juoksevan veden alla. Enkä myöskään pidä niistä konetiskiaineista, kamalia myrkkyjä..niin ja eihän sinne koneeseen ees saa laittaa kaikkia astioita, sitten joutuu kuitenkin osan peseen käsin.

t- Kettutyttö

Riitta Sinikka kirjoitti...

Sisko kirjoitti...

Mulla on takana tomera tiskikoneen vastustus. Mies toi koneen aikoinaan ja sanoin: "Kone lähtee tai minä!" ja kone lähti. Sitten kului aikaa ja kokeiltiin uudestaan. Nyt en haluaisi olla ilmankaan. Pelkoni perustui siihen, että muu perhe laittaa koneeseen vanhoja astioita jotka eivät kestä konepesua. Pesen yhä pienen osan astioista käsin.

AnniK kirjoitti...

En nyt voi sanoa tiskaamista rakastavani, mutta käsin meilläkin pestään suuret padat ja pannut, sekä fiinimmät lasit. Muuten astiat pestään koneella illalla viimeiseksi.

imlacking kirjoitti...

Kone pesee astiat, mutta kyllä mulla on myös tiskiharja ja tiskinpesuainetta. Esim. tulee joskus laitettua likoamaan astiat tai tulee tiskattua ainakin osaksi käsin, ettei ainakaan pinty lika jos ei heti ehdi koneeseen laittaa. Tällaisia on esimerkiksi kattilat, paistinpannut ja erilaiset vuoat.

Majan Molla kirjoitti...

Koneella tiskaan melkein aina. Muuutaman lasin pesen käsin, perintökamaa. Lapset nekin joskus juhlissa koneeseen laittoivat ja ehjänä poistivat pesun jälkeen.
Mukavaa viikonlopun jatkoa sinne!

Maija kirjoitti...

Viimiseen asti vältän käsitiskiä, koneella tiskaan mielelläni. :-D

Krisse kirjoitti...

Koneella, kaiken muun paitsi paistinpannut. Joskus muoviastioita myös käsin tulee tiskattua, joten käsitiskiainetta on kyllä aina tiskipöydälläni.

Katja - Tässä ja Nyt kirjoitti...

Koneella suurimmaksi osaksi :)

Päivi kirjoitti...

Meillä tiskataan käsin. Kone hajosi muutamam vuosi sitten, eikä tullut hankkittua uutta> tuli lisää tilaa ja sitäpaitsi miehenikin tiskaa ;).

Niina kirjoitti...

Käsin TÄYTYY tiskata kattilat, pannut, puulastat yms. Siis mulle täytyy kun en tykkää tiskata käsin. Laittaisin kaikki koneeseen jos sais.

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ Hannele kirjoitti...

Meillä kone, iso perhe kun on neljä lasta.

KahviKaneli kirjoitti...

Sama juttu: osa tiskeistä käsin, osa koneessa. Joskus on vain ihan kiva meditoida ja tiskata samalla ja lämmitellä käsiä :)

Riitta Sinikka kirjoitti...